U bent hier: Home > Wat doen we > BREEAM begeleiding

BREEAM Begeleiding

Inleiding:
Steeds meer opdrachtgevers vinden dat een duurzaam of energieneutraal pand de voorkeur heeft boven een conventioneel gebouwd pand. Daarbij stijgen de energiekosten voortdurend, waardoor ondernemers en organisaties hun algemene kosten zien stijgen

BREEAM:
BREEAM is een internationale beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te meten. Hiermee sluit BREEAM aan bij het huidige klimaatbeleid en draagt bij aan energiebesparing en CO2-reductie binnen gebouwen. 

Een uitkomst voor gebouweigenaren en vastgoedbedrijven die streven naar hooggekwalificeerde, duurzame gebouwen. Daarnaast kent een duurzaam gebouw een groot aantal economische voordelen.

Het levert een hogere ROI en restwaarde in huuropbrengst op. Kent een langere levensduur en lagere exploitatiekosten zoals onderhoud en energiekosten. Het binnenklimaat is gezonder en comfortabel met als gevolg een lager ziekteverzuim en hogere arbeidsproductiviteit. Duurzame gebouwen zijn daarom ook voor huurders een betere keuze en dit draagt bij aan de verhuurbaarheid van het pand


BREEAM is inzetbaar voor onder andere kantoren, scholen, winkels, industriële gebouwen en woningen 


Onze dienstverlening:
Als gecertificeerd BREEAM-expert Nieubouw kunnen wij projecten waarvoor u een BREEAM-certificaat wenst vanaf het begin tot het einde professioneel begeleiden. 

Alle kennis is in huis, wij zijn volledig bekend met de BREEAM beoordelingsrichtlijnen en het certificeringstraject. Onze BREEAM-experts verzamelen voor het ontwerp- en/of oplevercertificaat de benodigde informatie en sturen het proces aan. Ook assisteren zij u met inhoudelijke adviezen voor de verschillende duurzaamheidsfactoren. Zo komen we samen tot de meest efficiënte en kostentechnisch optimale invulling van uw BREEAM traject.
Voor meer informatie inzake de aandachtspunten binnen BREEAM, zie leaflet BREEAM

 

 

 

(Fiscale) subsidie voordelen bij BREEAM certificering:
Door toepassing van BREEAM kunt u gebruik maken van de fiscale subsidie regeling vanuit de MIA/Vamil.
Met de MIA (MilieuInvesteringsAftrek) kan een ondernemer tot 36 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat komt bovenop de gebruikelijke afschrijving.
Klik  hier voor een samenvatting van de MIA/VAMIL lijst.
Klik hier voor een voorbeeldberekening inzake de fiscale voordelen 

Wij kunnen voor u de gehele subsidie aanvraag verzorgen.

BREEAM totaal pakket:
Wij ontzorgen u volledig met ons totaal pakket. Naast de BREEAM certificering verzorgen wij ook de subsidie aanvraag. Als gevolg van deze aanpak weet u zeker dat alle benodigde werkzaamheden goed op elkaar worden afgestemd.

BREEAM Credits onderbouwing:
Wij zijn niet alleen actief als BREEAM Expert, maar leveren ook de benodigde bewijsmaterialen aan voor de verschillende BREEAM credits