U bent hier: Home > Wat doen we > DUURZAAMHEIDS ADVIES > Factuurcontrole

Energie factuur controle

De energiemarkt en de facturatie van energiekosten is sinds de liberalisering van de markt aanzienlijk complexer geworden. Hierdoor is het veelal niet eenvoudig te controleren of energiekosten correct in rekening worden gebracht. Tevens is door de hoeveelheid aan energiebedrijven en tariefstructuren niet eenvoudig te beoordelen of de huidige tarieven optimaal zijn.

Veel energiefacturen blijken dan ook fouten te bevatten. Onze energie factuurcontrole geeft inzicht in fouten van onder andere de toegepaste tarieven, de meetgegevens, de verrekening van vastrechtposten en belastingen. Deze analyse maakt het mogelijk fouten met terugwerkende kracht te herstellen en herhaling te voorkomen.

Uit de praktijk blijkt dat er in 15% van de gevallen ook daadwerkelijk fouten in de facturen zitten!

Onze werkwijze:

Stukken verzamelen
Eerst zullen we de benodigde stukken (in overleg met u) verzamelen.
Om de controles te kunnen uitvoeren hebben wij de volgende stukken nodig:
Kopieen van de meest recente energiefacturen per aansluiting van zowel de energieleverancier als de netbeheerder
Een kopie van het huidigd eenergiecontract
Overzicht van de locaties



Locatie opname
Per locatie zal geinventariseerd worden of de meters voor gas en elektriciteit niet te groot zijn ten opzichte van het daadwerkelijke gebruik.

 

 

Factuurcontrole
De geinventariseerde gegevens worden vergeleken met de verzamelde stukken. Middels een helder overzicht zullen wij per locatie aangeven wat de eventuele besparing kan zijn.

Kosten:

Per aansluiting (EAN-code) die door ons gecontroleerd wordt brengen wij €12,50 in rekening. Hiervoor brengen wij een bezoek ter plaatse. Wordt er een besparing gerealiseerd dan wordt dit verrekend op basis van no cure no pay volgens onderstaand schema.
Indien er geen besparing mogelijk is brengen wij u slechts €12,50 in rekening.

Eenmalige vergoeding: Jaarlijkse Besparing
35% : voor €0,- t/m 3000,- 
25% : voor €3001,- t/m 5000,-
15% : voor 5000,- en meer