U bent hier: Home > Wat doen we > Duurzaamheidtrainingen

Duurzaamheidtraining en Lezingen

 

Kennis, inspiratie en bewustwording vormen de basis voor duurzame ontwikkelingen…
Daarom biedt Cleanfield u diverse inspirerende en motiverende trainingen of lezingingen op het gebied van duurzaamheid:

Training / workshop  "GPR gebouw in de bouw"

Duurzaamheid meetbaar maken m.b.v. GPR-gebouw. GPR-gebouw maakt naast de energieprestaties van een gebouw ook zaken als milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde inzichtelijk. Duurzame ambities kunnen op deze manier klip en klaar meetbaar en inzichtelijk gemaakt worden. Opdrachtgevers eisen steeds vaker dat hun vastgoed a.d.h.v. GPR-gebouw gemeten, gerealiseerd én getoetst wordt. Daarnaast bestaan er diverse fiscale voordelen indien er gebouwd wordt m.b.t. GPR-gebouw.

Meer informatie training "GPR Gebouw in de bouw

 

Training / Lezing "Duurzaam bouwen een wereldkans"

duurzaam gebouwDuurzaam bouwen een wereldkans..voor u, ons en de toekomst

De impact van de bouw als geheel wordt bespoken en daarmee ook het grote verschil dat duurzaam bouwen kan maken om een invulling te geven aan deze uitdaging. 
Tijdens deze training wordt het begrip duurzaam bouwen helder gemaakt aan de hand van kreten zoals CO2-, klimaat- en energieneutraal bouwen.
Welk gebouw is nu duurzaam en waarom? Middels de belangrijkste duurzaamheidnormen zoals EPC, Greencalc+, BREEAM-NL en GPR-gebouw wordt u praktisch uitgelegd dat duurzaamheid meer is dan alleen een goed energie concept. Duurzaamheid heeft ook betrekking op Materialen, Water, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Daarnaast worden de belangrijkste concepten van dit moment toegelicht. Trias Energetica, Cradle to cradle, Passief huis en het Living Building Concept zullen hierbij niet ontbreken. 
Aan de hand van de laatste ontwikkelingen in de markt worden de kansen en bedreigingen met u doorgenomen. Waarom is duurzaam bouwen een wereldkans? 
Kortom een inspirerende en motiverende training over alle ins- en outs op het gebied van duurzaam bouwen!
Klik hier voor meer informatie. 

Lezing "Duurzaamheid & bewustwording"

duurzaam gebouwDuurzaamheid & Bewustwording

De lezing doet een beroep op uw maatschappelijke verantwoordelijkheid als organisatie en medewerkers richting onze planeet, onze toekomstige generaties en daarbij behorende uitdagingen. De lezing stimuleert de bewustwording en inzicht op het gebied van duurzaamheid. Inspirerende duurzame voorbeelden zullen als basis dienen om zelf als organisatie aan de slag te gaan met duurzaamheid en de concretisering van uw duurzaamheidbeleid.
Klik hier voor meer informatie