U bent hier: Home > Wat doen we > DUURZAAMHEIDTRAININGEN > Duurzaam Bouwen

Training: "Duurzaam bouwen een wereldkans!

Kennis, inspiratie en bewustwording vormen de basis voor duurzame ontwikkelingen…

Daarom biedt Cleanfield u een inspirerende en motiverende training of lezing die u inzicht geeft in de kansen en ontwikkelingen binnen duurzaam bouwen.

Onderwerpen training:

foto globeDuurzaam bouwen een wereldkans..
Duurzaam bouwen een wereldkans..voor u, ons en de toekomst. 
De training doet dan ook een beroep op uw maatschappelijke verantwoordelijkheid richting onze planeet, onze toekomstige generaties en daarbij behorende uitdagingen. 
De impact van de bouw als geheel wordt bespoken en daarmee ook het grote verschil dat duurzaam bouwen kan maken om een invulling te geven aan deze uitdaging. 

containerWat verstaan we onder duurzaam bouwen..
Duurzaam bouwen is een containerbegrip geworden. Tijdens deze training wordt het begrip helder gemaakt aan de hand van begrippen zoals CO2-, klimaat- en energieneutraal bouwen.         
  

gpr gebouwDuurzaam bouwen meetbaar maken..
Welk gebouw is nu duurzaam en waarom? Aan de hand van de belangrijkste duurzaamheidnormen zoals EPC, Greencalc+, BREEAM-NL en GPR-gebouw wordt u praktisch uitgelegd dat duurzaamheid meer is dan alleen een goed energie concept. Duurzaamheid heeft ook betrekking op Materialen, Water, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. 

ctcConcepten binnen duurzaam bouwen..
Hoe maken we duurzaam bouwen concreet? Hiertoe worden de belangrijkste concepten van dit moment toegelicht. Trias Energetica, Cradle to cradle, Passief huis en het Living Building Concept zullen hierbij niet ontbreken. 

mmmMarkt en overheid over duurzaam bouwen..
U wordt bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de overheid en haar stimuleringsprogramma’s op het gebied van duurzaam bouwen en de impact hiervan op de (toekomstige) markt. Ook de laatste stand op het gebied van subsidies wordt meegenomen. 

pppOntwikkelingen en kansen..
Aan de hand van de laatste ontwikkelingen in de markt worden de kansen en bedreigingen met u doorgenomen. Waarom is duurzaam bouwen een wereldkans? 

duurzaam gebouwPraktijk..
Inmiddels zijn er diverse inspirerende praktijkvoorbeelden op het gebied van duurzaam bouwen. Een aantal hiervan zullen we met u bespreken. Tenslotte wordt stilgestaan bij de bouwkundige en financiële gevolgen van duurzaam bouwen.

Kortom een inspirerende en motiverende training over alle ins- en outs op het gebied van duurzaam bouwen!

Kosten en tijdsduur:

euro

De training wordt op basis van open inschrijving gegeven in ons pand te stegeren of in de nabije omgeving.Daarnaast is het mogelijk om de training in-house te laten verzorgen. 
Tijdsduur training: 1 gehele dag
Kosten: € 395,- per persoon incl. reader, lunch, koffie en thee
(voor in-house trainingen gelden speciale tarieven)

In house training:

De training kan tevens in-house verzorgt worden. Hiervoor hanteren wij een minimum deelname van 5 personen.
Tip! De in-house training kan eventueel gekoppeld worden aan een eigen business-case of specifieke vraagstukken waardoor de training geheel op maat verzorgt kan worden.
Voor in-house trainingen gelden speciale tarieven. 

Lezingen:

Wij verzorgen tevens lezingen gebaseerd op de onderwerpen uit de duurzaamheidtraining.
De lezing wordt afgestemd op de doelgroep.
Voor een lezing van 2 uur rekenen wij € 595,- waarbij we uitgaan van maximaal 20 deelnemers.

Voor aanvullende informatie of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Manuel Schoonveld viamanuel@cleanfield.nl of telefonisch onder nummer 06-25090109.

We hopen u binnenkort te mogen begroeten tijdens één van onze trainingen of lezingen