U bent hier: Home > Wat doen we > GPR GEBOUW > GPR Direct

GPR Direct: Snel en eenvoudig een GPR berekening

Indien u snel en eenvoudig een GPR-berekening wilt laten maken kunt u gebruik maken van GPR Direct. Aan de hand van een vast stappenplan ontvangt u een GPR-berekening. 

Per stap is duidelijk aangegeven:
- wat er van u wordt verwacht
- welke werkzaamheden wij voor u uitvoeren

Stappenplan GPR Direct:

GPR Direct stap 1Aanleveren gegevens en bepaling ambitie nivo
Op basis van de door ons aangeleverde checklist ‘benodigde gegevens GPR’ levert u de benodigde gegevens digitaal aan. Daarnaast geeft u aan wat het ambitienivo is per module van GPR.
U dient ook een EPC- of EPA berekening aan te leveren, deze kunnen wij eventueel ook voor u verzorgen. 

Klik hier voor downloaden checklist 'benodigde gegevens GPR'

 

GPR Direct stap 20-meting: Volledige GPR-berekening huidige situatie (incl. MPG berekening)
Op basis van de aangeleverde informatie conform de checklist ‘benodigde gegevens GPR’ stellen wij een basis GPR-berekening op met bijbehorende rapportage en toelichting per module: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Deze berekening geeft aan hoe duurzaam uw gebouw met uw uitgangspunten op dit moment is.

De rapportage betreft een door GPR Gebouw Expert goedgekeurde berekening welke u ook kunt gebruiken voor het aanvragen van de fiscale subsidies. Naast de GPR 0-meting ontvangt u ook een MPG-berekening.

 

 

GPR Direct stap 3

Advies ter optimalisatie
Vaak blijkt dat tijdens de nul meting de scores nog niet het gewenste ambitienivo bezitten. Wij kunnen u dan voorzien van aanvullend advies met een toelichting waar nog reeele verbetermogelijkheden liggen binnen uw concept/uitgangspunten. Dit aanvullend advies dient bij stap1 te worden aangegeven zodat deze in de rapportage van stap2 kan worden meegenomen. 

 

GPR Direct: Stap 4

Opstellen definitieve GPR-berekening en rapportage (incl. MPG berekening)
Na het optimaliseren van uw gebouw a.d.h.v. van ons optimalisatie advies uit stap 3 stellen wij de definitieve GPR-berekening en rapportage op.
Deze berekening wordt door een gecertificeerde GPR-gebouw expert opgesteld. Geheel conform de eisen van de fiscus t.b.v. het aanvragen van eventuele fiscale subsidies.

Indien de 0-meting direct al aan de GPR-eisen voldoet zijn stap 2,3 en 4 natuurlijk niet nodig.. 

 

Tenslotte kunt u nog kiezen voor een GPR oplevertoets na oplevering van het gebouw. Indien u gebruik maakt van de fiscale subsidies dan is deze oplevertoets verplicht.